vrijdag 1 mei 2015

Films Downloaden op het net

Popcorn Time   Uiteraard heb je van Popcorn gehoord. Wie houdt er nu niet van deze snack die onmiskenbaar voor altijd verbonden zal zijn aan de bioscoop. Het is dan ook geen wonder dat ook het gratis alternatief voor Netflix de naam Popcorn mee kreeg. Maar wat is Popcorn precies. Wat kun je van deze website verwachten? Hoe werkt het, en is het wel helemaal legaal?
Popcorn Time
Popcorn Time is een app waarmee je gratis films en series kunt streamen op je desktop, tablet of smartphone. Popcorn Time is in Nederland beschikbaar voor Android, iOS, Mac, Windows of Linux. Het streamen gebeurt direct zonder dat je hoeft te downloaden! Het lijkt allemaal een beetje te mooi om waar te zijn, maar toch is het zo: Popcorn Time werkt net zoals Netflix, alleen is het jammer genoeg niet beschikbaar op je TV.
Het aanbod van Popcorn Time
Welke films en series mag je verwachten bij Popcorn Time?
Popcorn Time garandeert net zoals andere betalende aanbieders de beste films en series, alleen hoef je er hier niet voor te betalen.
De app downloaden
Via de site http://popcorn-time-download.nl/ kun je de app downloaden. De app is momenteel beschikbaar voor Android 4.0 en hoger, Windows XP en hoger, 32-bit Linux, IOS 7 en hoger, Mac OSX 10.7 en hoger, 64-bit Linux. Voor ieder van deze platformen wordt een aparte downloadlink beschikbaar gesteld
Disclaimer
Wie de site Popcorn Time bezoekt krijgt onderaan de links voor download een duidelijke disclaimer te zien:
“LET OP: Het up- en downloaden van auteursrechtelijk beschermd materiaal is bij wet verboden in Nederland.

Popcorn Time Nederland heeft op geen enkele wijze het doel om toegang tot illegaal aanbod te faciliteren of het gebruik van illegale software aan te sporen en kan hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld.”

Hierbij wordt in niet mis te verstane taal duidelijk gemaakt dat het up en downloaden van films en series in Nederland illegaal kan zijn wanneer het auteursrechtelijk beschermd materiaal betreft.
Verder laat de site popcorn time download duidelijk weten geen banden te hebben met de ontwikkelaars van de app Popcorn Time. De site is bedoeld voor promotionele doeleinden, maar wil op geen enkele wijze de toegang tot een illegaal aanbod faciliteren.
Legaal of niet

Het is duidelijk dat de aanbieders van de Popcorn Time app in Nederland op legaal gebied op een slappe koord balanceren. De app op zich is namelijk niet illegaal, waarvoor je ze gaat gebruiken, kan het wel zijn. Het is een belangrijke nuance die je bij het gebruik steeds in het achterhoofd moet houden.

De nieuwste versie van Popcorn Time kun je nu downloaden op popcorn time zonder dat je beeld blijft hangen of dat je ondertitelingen niet afspelen.Geen opmerkingen:

Een reactie posten